By the way:

Hoe goed was de eerste congres ?


Zo goed! Joris Merks (op foto in judopak), werd bijvoorbeeld onlangs benoemd tot Winnaar van de Marketing Literatuurprijs 2013! Met zijn boek Schizofrene Marketing. Een boek dat helpt online- en offline-marketeers om van elkaar te leren, dezelfde taal te spreken en beter samen te werken. 

Neem de regie! was het thema op 7 november 2012 van de eerste editie van de Retail CrossMedia Summit. Bij het MVO-leerbedrijf Colour Kitchen in Utrecht: een goed bezocht en als meer dan uitstekend beoordeeld kennis-event. Over het meest complexe vraagstuk van nu:
hoe innoveer ik van print & comercial gedreven naar ook een e-driven business. Hoe vinden we de optimale mix.

En: hoe ga ik als pur-sang e-commercebedrijf zonder winkels en gedrukte communicatie toch die beproefde middelen inzetten voor een nog betere ROI ?!!

Wie er niet bij was, kan in op 11 februari 2014  in de herkansing.

Hieronder per spreker kort enkele statements en de presentaties.
presentatie Linda Keijzer van ANWB
presentatie Sander ten Dam van Sanoma
presentatie Hans Nouwens van 4ME
presentatie Barbara Keurntjes
presentatie Joris Merks van Google

 


samen met:UW DAGVOORZITTER: STEPHAN FELLINGER
Stephan Fellinger zette de zaak meteen op scherp. Het congres is een ontmoeting tussen de e-tailers die folder en winkelvloer ontdekken en de retailers en detailhandel die juist vanuit beproefde kanalen klantcontact optimaliseren. Maar die nu innoveren en experimenteren met bijvoorbeeld social netwerken en mobiel, e-commerce. "Je kunt sluiten als je in dit tijdsgewricht niet de regie houdt' en bijvoorbeeld vergeet je eigen medewerkers mee te nemen op deze reis".

SPREKER: JORIS MERKS - GOOGLE
Joris Merks, Google, schrijver van 'Samurai Business" en "Schizofrene Marketing". Trad op in judopak, met samoerai zwaard. deed onderzoek: on- and offline bookers do not differ much.Kijk eens naar gratis nieuw onderzoek. Een les: integreer offline en online denken en doen. En ook: ga als een samourai de toekomst (het gevecht) in: je kunt niet vooraf overzien of je wint. Dus ga er in! En wees alert, wees actief met bijsturing op de juiste momenten. 

SPREKER: LINDA KEIJZER - ANWB
Linda Keijzer is algemeen directeur ANWB Retail en eind- verantwoordelijk voor een sterke multichannel strategie binnen ANWB. Haar visie: vergeet multichannel denken. Denk in termen als Marketing
Totaal. Denk en doe in de term: Retail Totaal. De orkestratie van de negen kanalen kan succesvol door de customer journey en de 'touch points' met de klant/leden als uitgangspunten te nemen. 

SPREKER: TOM CORONEL - CREATE2FIT WEBSHOPS
Naast het racen is Coronel ook zakenman. Ondermeer is hij mede-eigenaar en CEO van Create2Fit Webshops. In 2011 is hij door Emerce verkozen tot E-Commerce man van 2011. Ondernemen is doen, durf. En innovatie. Wees niet bang eens over de kop te slaan. Tijdens het congres lanceerde kij het geniale, nieuwe businessmodel voor social media. Een primeur. Aktiemarketing via social en member get member. Ook dit zal weer tot kopieergedrag van collega's leiden :) 

SPREKER: HANS NOUWENS - 4ME
Mobile is here to stay. Mobiel wordt belangrijk onderdeel van klantbenadering. Nu komt er het MKiN platform. 30 bedrijven incl. retailers gaan gezamenlijk onderzoek doen naar retail/mobiel. Nieuwe businessmodellen en bijvoorbeeld de inzet van zowel folder als mobiel. Hij beloofde volgend jaar de eerste onderzoeksresultaten te komen vertellen.


SPREKER: WILLEM-ALBERT BOL - VODAFONE
De Marketingcommunicatie man van Vodafone is vooral strateeg: met praktische inslag. Een van de belangrijkste onderwerpen nu is met het toegenomen aantal winkels te komen tot een optimale ROI van de Gouden Driehoek van print-digitaal/mobiel-winkelvloer. Zijn stelling: voor bepaalde productgroepen blijft de winkelvloer doorslaggevend om te komen tot aankoop. Ongeacht of je ook e-commerce mogelijkheden biedt.

SPREKER: SANDER TEN DAM - SANOMA
Directeur Performance Based van SanomaMedia. De partner van Mosadex, actief voor pharma en apotheken. Een project dat versnelling laat zien bij partnerships: Sanoma met kennis over de "Voorkant"als marketing, branding, conversie, content en de Ächterkant". Mosadex met expertise vwb database, assortiment, medische kennis, logistiek, fulfillment. Een verrassende case over nieuwe businessmodellen en het bij elkaar brengen van kennis.

SPREKER: BARBARA KEURNTJE - tot voor kort SHOEBY
Ze is werkzaam geweest bij ING, retailers als D-Reizen en Shoeby. Een prachtig uitgangspunt om nu generieke learnings te formuleren voor retail, over de transitie naar e-commerce neer te zetten. Haar Gouden Tips zijn schitterend, zoals Doe het gewoon. Denk vanuit de klant. Kopieer wel, maar ook in bepaalde gevallen: Kopieer niet. Zo kun je met folder, e-mail, website en social een sterke strategie maken die tot succes leidt. 

SPREKER: JORIS VAN HEUKELOM - MAKERSTREET
A decade (or two) in innovatie. De overgang en integratie van beide werelden. Maakt mooie sites/strategieconcepten met Makerstreet, is voorzitter IAB. Hij stelt dat we allen actief bezig zijn met innovatie. Let op welke technieken gaan doorbreken en wat ze betekenen. Gartner geeft ze aan. Een curve inclusief teleurstellingen. Dus vertaal voor de interne afdelingen goed waar je mee bezig bvent en wat ze kunnen verwachten. On zo samen sterker te staan. En vooral vooruit te komen.

INTERVIEW MET FER VAN DER PLAS - MACINTOSH RETAIL GROUP
Brantano, Kwantum, Scapino en nog een aantal mooie formules.
En ook nog bestuurslid Thuiswinkel.org. Denken, doen, onderzoeken, coordineren, innoveren. Zoals over de verschillende winkelketens heen een gezemnlijke communicatiestrategie iontwikkelen en dat ook op productniveau uitvoeren. Zodat het product noiet meer alleen in die ene keten voorradig is. Print is dan een motor. Naast de e-commerce.
  


 

Wij waren bij Colour Kictchen. Check deze locatie!


 

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S VAN HET
CONGRES
  


PROGRAMMA  2012 - KORT


12:30 - 13:30 uur  Inloop
13:30 uur AanvangWelkom

Door Stephan Fellinger


Integreer on- en offline marketingdenken en –doen!
Joris Merks van Google

Nieuwe strategie en uitvoering noodzakelijk
Linda Keijzer van ANWB

Succes met e-commerce, winkels en productdifferentiatie
Tom Coronel van Create2Fit Webshops

Mobiel verandert retail
Hans Nouwens van 4ME

Retailer wordt media-exploitant
Willem-Albert Bol van Vodafone

Strategische alliantie met een derde partij?
Sander ten Dam van Sanoma

Retail, e-commerce en social media
Barbara Keurntjes, ex D-Reizen & Shoeby,  over de huidge mogelijkheden de klant te bereiken

Retail & crossmedia: innoveer! Ook de interne organisatie!
Joris van Heukelom, Makerstreet

Het interview: de toekomstverwachting van Macintosh
Stephan Fellinger interviewt
Fer van der Plas